Reacties

 1. Ilona Janssen zegt

  Moet de tekst bij Uitbreidingen aan de voorzijde van een hoofdgebouw niet zijn:
  Het bebouwingsgebied wordt aan de hand van de volgende formule berekend: de oppervlakte van het achtererfgebied + de oppervlakte van de UITBOUW – de oppervlakte van de originele woning.
  Anders wordt het bebouwingsgebied wel erg groot. We hebben een buurman die 4m2 aan de voorzijde heeft uitgebouwd. Achtererfgebied is 465m2 en oorspronkelijk hoofdgebouw is 148,5 m2. Dan zou met de aangepaste tekst het bebouwingsgebied 320,5m2 zijn. En maximaal aan bijgebouwen in achtererfgebied is 92,05m2- 4m2= 88,05 m2. Klopt mijn redenatie?
  Alvast bedankt.

  • Jurable zegt

   Geachte mevrouw Janssen,

   Wij hebben in deze video aan de hand van een voorbeeld uitgelegd hoe het bebouwingsgebied kan worden berekend. Mogelijk kunt u door deze stappen te doorlopen, uw vraag beantwoorden.

   Mocht u na het kijken van de video nog steeds vragen hebben over het bebouwingsgebied, dan beantwoorden wij die vragen graag in een realisatieadvies. Hiervoor kunt u op deze pagina een vrijblijvende offerte aanvragen.

   Met vriendelijke groet,

   Maurice Bontenbal
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord.
   Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

 2. julius zegt

  In je video stel je dat va 900m2, 150m2 bebouwd mag worden. Echter wordt dit in de publieksbrochure vergunningsvrij bouwen niet aangegeven. Daarin kom ik om 90+ 150 (max) op 240m2 (kortom vanaf 1500m2 bebouwingsgebied van toepassing)? Kortom wat klopt de brochure vergunningsvrij bouwen of je video?

  Ter bevestiging, ik neem dat we praten over uiteindelijk buiten het bouwvlak maar binnen het woongebied. Is dit correct?

  • Jurable zegt

   Beste Julius,

   Dat is een interessante vraag. Als je er op basis van onze blogs niet uitkomt hoeveel je precies vergunningvrij mag bouwen, dan adviseren wij je daar graag over. Je kunt hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen via deze link.

   Met vriendelijke groet,

   Maurice Bontenbal
   Wij hebben jouw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord.
   Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in jouw situatie volledig en correct is.

 3. julius zegt

  Hi Maurice,
  Grappig dat je naar een offerte verwijst ipv iets uit te leggen. Misschien moet ik het dan maar uitleggen. De 900m2 komt namelijk helemaal niet voor in het BOR hier ontstaat de verwarring. De 900m2 is een afgeleide van deze stelling in het BOR: bebouwingsgebied groter dan 300 m2: 90 m2, vermeerderd met 10% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 300 m2, tot een maximum van in totaal 150 m2″
  Kortom 150-90 = 60m2, dit is 10%, dus 100% is 600+300=900m2

  Nu de brainteaser, als je het BOR leest lijkt dit het te zijn. Echter als je de publieksbrochure erbij pakt. Waarbij je mag veronderstellen dat dit de uitleg van de BOR is. Zie je in de tabel op pagina 9 stap 3 dat de maximale 150m2 in de plus kolom valt. Dit geeft wat mij betreft aan dat het 90+ 150m2 is.

  Wat is wat jullie betreft de status van de publieksbrochure?
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2018/07/01/vergunningvrij-bouwen-bijbehorend-bouwwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *