Als je op onze website een offerte aanvraagt, ben je vast benieuwd wat wij daarmee doen, en welke reactie je wanneer krijgt.
Waarschijnlijk kom je op de website van Jurable terecht omdat je wilt bouwen terwijl het bestemmingsplan het niet toestaat, of je bezwaar hebt tegen bouwplannen van anderen, of als je een last onder dwangsom krijgt aangezegd. Wij kunnen in dat soort zaken voor je optreden, en werken aan een oplossing. Daarvoor kun je op de website een offerte aanvragen. Wat doen wij met jouw aanvraag nadat jij op de verzendknop hebt geklikt? Dat leggen we natuurlijk graag uit.
Wat doen we met jouw aanvraag?
Als je de toets “offerte aanvragen” aanklikt, dan leiden we je door een vragenronde heen. Als je die vragen beantwoordt, halen we zo veel mogelijk informatie op die belangrijk is voor het vervolg. Op basis van je antwoorden kunnen we de zaak en de verder te nemen stappen beter beoordelen.
Zodra jij jouw aanvraag hebt ingestuurd, verzamelt Annemiek die met de andere aanvragen. Een aantal keren per week worden alle ingekomen vragen door Annemiek met één van de juristen besproken. Op basis van jouw vragen en de feitelijke omstandigheden die je noemt, bekijken wij welke stap het beste kan worden gezet. Wat dat is, loopt nogal uiteen. De ene keer kunnen we met een simpel advies volstaan, geregeld moet er met de gemeente onderhandeld worden of bezwaar ingediend, en andere keren zullen we je adviseren om je zaak bij de rechter aan te brengen. Uit de bespreking volgt voor ons één van deze vervolgstappen:
- De situatie is duidelijk en we brengen direct een offerte uit
- De situatie is nog niet (helemaal) duidelijk en we bespreken de onduidelijkheden met jou.
We brengen direct een offerte uit
Als je jouw aanvraagformulier hebt ingestuurd en die is duidelijk, dan weten wij vaak direct welke aanpak voor jouw plannen het beste is. Dan brengen we direct een offerte uit en sturen die naar je toe. Vaak onderzoeken we eerst de haalbaarheid, voordat we de gemeente benaderen.
Bespreken onduidelijkheden
Het gebeurt nog wel eens dat de aanvraag die wij ontvangen niet helemaal volledig is. Dat komt vaak doordat je tussenstappen die heel vanzelfsprekend lijken niet vermeldt. Als wij vermoeden dat je vergeten bent om bepaalde informatie in het formulier in te vullen, dan zullen wij eerst nog een keer contact met je opnemen om daar navraag naar te doen. De omstandigheden bepalen de aanpak, dus het is belangrijk die goed op een rij te hebben. We zullen dat eerst met je bespreken en brengen daarna een offerte aan je uit om de zaak voor je op te pakken.
Standaardonderdelen van een offerte
Standaardonderdelen van een offerte zijn:
- Zo pakken wij het aan, met een omschrijving van ons plan van aanpak;
- Wat is jouw investering, waarbij we een vaste prijs voor de opdracht aanbieden;
- In veel gevallen een haalbaarheidsonderzoek;
- Enkele andere onderdelen, zoals hoe je opdracht geeft, algemene voorwaarden enz.
We hebben voorafgaand aan het uitbrengen van de offerte dus al bekeken hoe we de zaak willen aanpakken. In de offerte staat altijd duidelijk wat we gaan doen, en wat de kosten zijn.
Onderzoek naar de haalbaarheid van je plan
Bij de opdracht om de gemeente te benaderen met jouw plan, zullen we altijd als eerste stap onderzoeken of je plan wel haalbaar is. Je wilt immers geen tijd en geld weggooien aan een vergunningsaanvraag die geen kans maakt. Dus onderzoeken we de mogelijkheden van je plan. Daarvoor doen we goed onderzoek. Als het niet haalbaar is, krijg je je opdrachtsom terug, na aftrek van een vaste kostenpost voor ons onderzoek. Dat bedrag nemen we ook op in de offerte, zodat dat vaststaat. Bij het indienen van bezwaar of het uitbrengen van een advies doen we dat niet, omdat dat juist het onderwerp van de opdracht is.
Heel soms blijkt uit de informatie die je ons in de offerteaanvraag toestuurt al heel duidelijk dat een plan niet mogelijk is. Dan zullen we je dat ook berichten, en brengen we geen offerte uit. Deze situatie doet zich niet vaak voor. Meestal zijn er toch nog mogelijkheden die we willen onderzoeken, voordat we concluderen dat de plannen niet uitvoerbaar lijken.
50/50
We investeren allebei 50% bij de start. De tweede helft van de factuur betaal je pas bij indiening van het verzoek of het bezwaarschrift of het uitbrengen van het advies.
Bij een opdracht om de gemeente te benaderen met een plan zullen we voorafgaand met jou overleg voeren over wat je plan precies inhoudt, en welke omstandigheden verder nog van belang zijn.
Wij streven ernaar om je offerte binnen 5 werkdagen na je aanvraag naar je toe te sturen. We wachten dan af of je opdracht geeft en we voor je aan de slag kunnen!