Reacties

  1. macbouw zegt

    Feitelijk moet je als ontwerper dus bijna altijd naar de gemeente als je iets wil bouwen. Momenteel lees ik in een bestemmingsplan dat er alleen gebouwd mag worden 3 meter achter de voorgevel wat dus lijnrecht tegenover de 1 meter ingaat met betrekking tot het vergunningsvrij bouwen. Als bouwkundige, en langzaam maar zeker beginnend amateur jurist, valt het me op dat gemeentes met het bestemmingsplan en dubbelbestemmingen hardnekkig grip willen houden op het vergunningsvrij bouwen. Ik hoop dat juristen hier meer lijn in kunnen brengen.

  2. Hans zegt

    De gemeente kan bepaalde zaken in het bestemmingsplan natuurlijk bepaald hebben om het aanzicht en structuur van een wijk te behouden. 3 meter achter de erfgrens kan er voor dienen om de aanbouw niet te aanwezig te laten zijn. Jammer dat de BOR prevaleert terwijl er op allerlei andere landelijke regels de verantwoordelijkheid juist doorgeschoven wordt naar de gemeente omdat deze een betere kijk heef top de locale situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *