Reacties

 1. Jenny Smets zegt

  Heb je hier niet gewoon een reguliere bouwvergunning voor nodig? Bij het samentrekken van twee appartementen heb je vaak te maken met een doorbraak in de constructieve wand. Voor constructieve werkzaamheden heb je een reguliere bouwaanvraag nodig., toch?

  • Jurable zegt

   Geachte mevrouw Smets,

   Voor het wijzigen van de constructie van een gebouw is inderdaad een bouwvergunning nodig. Als het bestemmingsplan niet verbiedt dat twee woningen worden samengevoegd, dan kan worden volstaan met een bouwvergunning en is, zoals u zelf terecht aangeeft, dus niet ook een kruimelvergunning nodig. In de uitspraak die wij in deze blog bespreken was het op grond van het bestemmingsplan echter niet toegestaan om de woningen samen te voegen. Daardoor moest dus tezamen met de wijziging van de constructie, ook een vergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan worden verleend. Dat kon volgens de Afdeling door middel van de kruimelregeling.

   Hopelijk heb ik uw vraag hiermee verduidelijkt.

   Met vriendelijke groet,

   Maurice Bontenbal
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord.
   Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.