Reacties

 1. Lukas Sloet zegt

  Geachte heer, mevrouw,

  Dank voor de info in deze blog. Ik vroeg me af of dit ook geldt als je een woning erft waar wellicht een niet vergund bouwwerk bij zit? Kan ik dan ook verplicht worden om dat te verwijden of niet? Want ik ben niet op de hoogte of het wel of niet vergund is. En ik ben bang om dit na te vragen bij de gemeente voor het geval het niet vergund is en ik het zou moeten verwijderen.

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Lukas Sloet

 2. Alma Noor zegt

  Hallo ik heb in 2018 een aanbouw op een bestaande bouwfundament geplaatst aan de achterkant van mijn huis.boven op mijn bestaande badkamer.van 2.50×300 mtr breed en hoog 300mtr zonder bouwvergunning met goedkeuring van de buren. Nu heb ik mijn huis in 2019 verkocht de koper heeft zonder te schouwen en navraag van de aanbouw of er een vergunning was het huis gekocht.nu komt hi j met een rekening van 1523.00 euro voor de vergunning die hij moest aanvragen. Zijn wij verplicht om dat te betalen?

 3. B. Jansen zegt

  Geachte,

  Hartelijk dank voor de verstrekte informatie over de beperkingen van handhaving door gemeenten.
  Ik ben vooral geïnteresseerd in de uitzonderingen van de beginselplicht van handhaving die u benoemd. U benoemd hierbij 2 uitzonderingen. Waar zijn deze juridisch op gebaseerd?
  Vooral deze:”Als tweede als handhaving zodanig bezwarend is dat het onevenredig is in verhouding tot de met handhaving gediende belangen.”

  alvast dank en vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *