Reacties

  1. C.M.H. Hageraats zegt

    Vraag. bouwen vrijstaande mantelzorgwoning op het achtererf. Begonnen in 2014. Wordt als bijbehorend bouwwerk gezien. Maar een mantelzorgwoning is niet (meer) functioneel ondergeschikt aan de eerste woning.
    Omdat er niet meer dan150 m2 aan bijbehorende bouwwerken mag zijn wil de gemeente dat de grootte van de mantelzorgwoning afgebroken wordt van bestaande bijbehorende bouwwerken. Maar men telt dan bij de oorspronkelijke hoofdwoning alleen de huiskamer met keuken mee omdat dat op de luchtfoto een andere vorm heeft dan de entree met toilet en slaapkamer en daarachter in 2001gerealiseerde badkamer met bijkeuken wegens rolstoel gebruik.
    Onze insteek een mantelzorgwoning is een woning, niet een bijgebouw, valt niet onder bijbehorende bouwwerken, er komt een woning bij.
    Er hoeft helemaal niets afgebroken worden, en anders telt de badkamer en slaapkamer en bijkeuken mee bij de woningen, en niet bij de bijbehorende bouwwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *