Reacties

 1. Fijco Boverhof zegt

  Wij hebben een woning op het oog welke de bestemming ‘wonen’ heeft (huisnr. 38). Er zit een bijgebouw (huisnr. 36a) aan vast (was heel vroeger een postkantoor) welke via de keuken is te bereiken. Dit bijgebouw (60m2) heeft de bestemming ‘centrum’. In de bestemmingsomschrijving (5.1e) staat o.a. ‘wonen, met dien verstande dat het aantal woningen niet meer bedraagt dan één per gebouw, dan wel niet meer dan het bestaande aantal woningen’.
  Klopt het dan dat we ook in het bijgebouw met bestemming ‘centrum’ mogen wonen? Of is hier toch nog een omgevingsvergunning nodig?

  • BestemmingsPlanBezwaar.nl zegt

   Geachte heer Boverhof,
    
   Wat ik uit uw bericht begrijp is dat in het bijgebouw met de bestemming “Centrum” niet mag worden gewoond. Mogelijk komt u echter in aanmerking voor de kruimelregeling. De kruimelregeling is een verkorte procedure van 8 weken, waarmee u een vergunning kunt krijgen om af te wijken van het bestemmingsplan.
    
   In een haalbaarheidstoets zoeken wij graag voor u uit of u in aanmerking komt voor de kruimelregeling. Wellicht dat u dan door middel van een korte procedure uw plan kunt realiseren. Meer informatie over de haalbaarheidstoets vindt u op onze website: https://www.jurable.nl/adviespakket/realisatieadvies/.

   Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Tessa Sintemaartensdijk
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord.
   Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.