Reacties

  • Juliëtte Zwinkels zegt

   Geachte heer Venema,

   Volgens het Besluit omgevingsrecht moet er sprake zijn van een sociale relatie tussen de mantelzorger en de zorgbehoevende. Dit betekent dat de mantelzorger iemand uit de directe omgeving van de zorgbehoevende moet zijn, met wie de zorgbehoevende persoonlijk contact heeft. Dit kan een familielid, maar ook een vriend of kennis zijn. De bloedband speelt hierbij geen rol, het gaat om de sociale band tussen de mantelzorger en de zorgbehoevende.

   Ik hoop uw vraag hiermee te hebben beantwoord.

   Met vriendelijke groet,

   Juliëtte Zwinkels
   Advocaat
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord. Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *