Reacties

 1. Margret zegt

  Goedendag, mag in de zorgwoning alleen de zorgbehoevende wonen, en in de hoofdwoning de zorgverlener, of ook andersom?

  • Juliëtte Zwinkels zegt

   Beste Margret,

   Het is inderdaad mogelijk dat een mantelzorgwoning wordt bewoond door de persoon die mantelzorg verleent aan een hulpbehoevende bewoner van de woning. Dit kan naar eigen wens of inzicht worden bepaald.

   Het gaat daarbij wel om huisvesting in of bij een woning van maximaal één huishouden van maximaal twee personen, waarvan ten minste één persoon mantelzorg verleent aan of ontvangt van een bewoner van de woning.

   Ik hoop uw vraag hiermee te hebben beantwoord.

   Met vriendelijke groet,

   Juliëtte Zwinkels
   Advocaat
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord. Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

 2. Pieter Meijer zegt

  Geachte mw. Zwinkels,

  Hoe zit bij een perceel met de bestemming Agrarische en (ook volledig perceel) subbestemming Plattelandswoning? Is er dan sprake van een achterfgebied waar een particulier mogelijkheden heeft?
  Ps. Bestemmingsplan zegt max50m2 bijgebouwen, volgens berekening BOR lijst II ruim het dubbele mogelijk. Bij ‘Wonen’ sowieso, bij Ágrarisch’ niet, bij PWO?

  • BestemmingsPlanBezwaar.nl zegt

   Geachte heer Meijer,

   Een agrarische woning met de aanduiding “plattelandswoning” behoudt zijn agrarische bestemming. Dat houdt in dat daar in principe geen vergunningvrije bouwwerken ten behoeve van particuliere doeleinden gebouwd mogen worden.

   Met vriendelijke groet,

   Tessa Sintemaartensdijk
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord.
   Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *