Reacties

 1. Erik de Voogd zegt

  Geachte,

  Ik heb uw artikel met grote interesse gelezen, maar ik heb een vraag mbt de WMO units plaatsing.
  Hoe zit het als ik een unit wil plaatsen in de bebouwde kom,en wat zijn de regels hiervoor.
  Waar kan ik terecht en bij welk bedrijf kan ik terecht, of heeft de expertise om de unit turnkey af te leveren.

  Mvg,

  E.de Voogd

  • Juliëtte Zwinkels zegt

   Geachte heer de Voogd, binnen de bebouwde kom gelden de gewone regels voor het vergunningvrij bouwen van een bijgebouw. U vindt de informatie daarover in verschillende blogs over vergunningvrij bouwen op onze website http://www.jurable.nl/jurable. Binnen de bebouwde kom geldt niet de voorwaarde dat een unit verplaatsbaar moet zijn. U kunt dan ofwel een bestaand gebouw (bijvoorbeeld een dubbele garage) gaan inrichten als mantelzorgwoning, ofwel een vergunningvrij bijgebouw bouwen en gaan gebruiken voor mantelzorg. In het geval u de mantelzorgwoning niet vergunningvrij kunt bouwen, kunt u via een korte procedure een vergunning krijgen om van het bestemmingsplan af te wijken. Op de website vindt u een E-book over de mogelijkheid daarvoor. Er zijn dus nog verschillende mogelijkheden. Mocht u er niet uitkomen, kunt u op deze website een quick scan aanvragen om de beste mogelijkheid te kiezen.
   succes met uw plannen.
   Met vriendelijke groet
   Juliëtte Zwinkels
   Advocaat
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord. Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

 2. G. Buesink zegt

  1. Klopt het dat een mantelzorgwoning door de Belastingdienst als 2e woning wordt gezien en derhalve aangeslagen in Box 3?

  2. Hoe ziet de Belastingdienst het inwonen in de mantelzorgwoning door de mantelzorger. Wordt dit als loon natura gezien, zoals bij een dienstwoning?

  Vast bedankt voor de reactie!

  • Juliëtte Zwinkels zegt

   Beste heer Buesink,

   Ik kan u hier helaas geen antwoord op geven. Wij houden ons alleen bezig met de juridische kant van dit soort zaken. Hiervoor zult u zich moeten wenden tot iemand die zich bezighoudt met belastingzaken.

   Met vriendelijke groet,

   Juliëtte Zwinkels
   Advocaat
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord. Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

 3. Cynthia zegt

  goedendag, mag in de zorgwoning alleen de zorgbehoevende wonen, en in de hoofdwoning de zorgverlener,of ook andersom?

  • Juliëtte Zwinkels zegt

   Beste Cynthia,

   Het is inderdaad mogelijk dat een mantelzorgwoning wordt bewoond door de persoon die mantelzorg verleent aan een hulpbehoevende bewoner van de woning. Dit kan naar eigen wens of inzicht worden bepaald.
   Het gaat daarbij wel om huisvesting in of bij een woning van maximaal één huishouden van maximaal twee personen, waarvan ten minste één persoon mantelzorg verleent aan of ontvangt van een bewoner van de woning.
   Ik hoop uw vraag hiermee te hebben beantwoord.

   Met vriendelijke groet,

   Juliëtte Zwinkels
   Advocaat
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord. Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

 4. Ferry zegt

  Hallo
  Ik kom er niet helemaal duidelijk uit….
  Ik heb een stukje agrarische grond in het buitengebied( buiten dd bebouwde kom).
  Daar staat een gemetselde schuur op( paardenstal op vergunning)
  Ik wil daar een mobiele montelzorg woning op plaatsen…..mag dat wel of mag dat niet….
  Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *