Reacties

 1. H. Schers zegt

  “uitspraak van het Hof Amsterdam van december vorig jarig van juli 2012”, deze passage geknipt uit 3e alinea van bovenstaande tekst. Betreft dit een omissie of moet ik dit anders lezen? Graag even aangeven waar ik de tekst kan vinden op Rechtspraak.nl.

 2. W. Spel zegt

  Betreft verkoop huis met bestemming dienstwoning.indit geval is het betreffende bedrijf waartoe deze dienstwoning behoorde opgehouden te bestaan en het bedrijf is gesloopt. Hoe te handelen in zo’ n geval

  • BestemmingsPlanBezwaar.nl zegt

   Geachte heer Spel,

   Gemeenten geven in een bestemmingsplan aan wat voor bedrijven er op een perceel gevestigd mogen worden. Als u de bedrijfswoning verkoopt, kan er door de koper een nieuw bedrijf bij deze woning worden gestart. Echter, u zult wel specifiek aan moeten geven dat het hier een bedrijfswoning betreft.

   Een andere mogelijkheid die u heeft, is het veranderen van de bestemming van de bedrijfswoning naar burgerwoning. Afhankelijk van waar de woning gelegen is, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Op deze manier kan de woning aan een bredere doelgroep worden aangeboden en zal de woning ook meer waard zijn. Als u overweegt de bestemming van de bedrijfswoning te wijzigen, kunnen wij u daarin bijstaan. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina: https://www.jurable.nl/specialisme/bedrijfspand-naar-woning/.

   Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Maurice Bontenbal
   Wij hebben uw vraag beantwoord op basis van beperkte informatie, zodat wij niet alle omstandigheden hebben kunnen meewegen bij ons antwoord.
   Wij kunnen er dan ook niet voor instaan dat het antwoord in uw situatie volledig en correct is.

 3. Diana Sligman zegt

  We zitten in een soortgelijke situatie. In 2006 hebben we een woning aangekocht via een verkoopmakelaar. De woning is door ons in privé aangekocht (staat ook in alle stukken vermeld). Tevens is in onze opdracht een taxatie opgemaakt door een andere makelaar voor de woningfinanciering. Uit geen enkel stuk is gebleken dat de woning een andere bestemming had dan alleen wonen. De woning is met particuliere hypotheek gefinancierd.
  Nu willen we de woning verkopen en blijkt het om een bedrijfswoning te gaan. Dit heeft grote gevolgen voor de verkoopwaarde en de financierbaarheid van de woning. Makelaars zijn terughoudend, waarderen de woning lager dan normaal en geven aan dat bijna geen enkele bank meer wil financieren, waarbij als er gefinancierd kan worden de koper een grote som zelf moet betalen.

  In onze ogen zijn we in 2006 verkeerd voorgelicht door de aankoop- en verkoopmakelaar wat nu grote gevolgen heeft. Wat kunnen we doen? Welke stappen kunnen we ondernemen?

 4. Van Stappen An zegt

  Beste,
  wij zitten in ander situatie,
  Er is een bedrijfswoning. Het bedrijf zou gesplitst worden dus niet stopgezet worden ( elk bedrijftak heeft al een aparte vergunning verkregen, de ene linkse deel runderen, waar de bedrijfswoning naast paalt, en andere rechte deel andere tak. elk uitbater heeft zelf al een huis.
  Kan de bedrijfswoning apart verkocht worden? Kan deze aan vreemde verhuurd worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.